Ouders

Don’t force your children into your ways, for they were created for a time different from your own. – Plato

Ik zie dat ouders van adolescenten soms worstelen met wat hun adolescent bij hen teweeg brengt. Je herkent soms je eigen kind niet meer, soms herken je jezelf niet meer in de manier waarop je reageert op hem (hen). Of, je hebt zelf een weg van persoonlijke ontwikkeling afgelegd en merkt dat je niet de ouder bent geweest die je had willen zijn. Nu ben je in een dynamiek verzeild geraakt die je graag wilt ombuigen, maar hoe dan?

Adolescentie wordt vaak omschreven als een pittige periode. Je weet wel “Kleine kinderen, kleine zorgen. Grote kinderen, grote zorgen.” Het is mijn missie om jou specifiek te ondersteunen in deze heftige periode. Dit kan omdat je ziet dat je kind worstelt en je voor jezelf manieren zoekt om er voor je kind te kunnen zijn. Dit kan ook omdat je merkt dat je kind bij jou oude zaken triggert waarin dat jij wil leren zorg dragen voor jezelf en de andere.

Ik school mij voortdurend bij omtrent ouderschap en adolescentie. De begeleiding hier is eveneens gebaseerd op ACT en trainingen in zelfcompassie voor ouders.

Ik bied ondersteuning aan voor ouders zodat zij een liefdevolle context kunnen bieden voor de storm waarin hun kind vertoefd wanneer het de queeste die de adolescentie is doorgaat.

Het is echt mijn missie om u zo te ondersteunen dat:

  • gij het fluisterend hart van uw adolescent kunt ondersteunen
  • uw verbinding met uw zo veranderende kind kan behouden blijven (of hersteld worden)
  • uw adolescent bij u terecht kan wanneer dat nodig is
  • gij zelf bij het slapen gaan met hand op uw hart kunt zeggen: ik reageerde op zo een manier die er voor mij toe deed.

En nog zo veel meer.. .

Contacteer mij via de wachtlijst of via mail wanneer je hierin graag begeleiding wilt.

Er komt ook een groepsaanbod voor ouders van adolescenten. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, stuur mij dan zeker een mail naar sien@dequeeste.eu.