Onderwijs professionals

Ik ben opgeleid als schoolpsychologe aan de KUL. Daar heb ik geleerd om onderwijsprofessionals graag te zien. Om het belang dat zij hebben in het leven van kinderen en jongeren nooit te onderschatten (maar ook niet te overschatten). De CLB jaren waarin ik tijd had om dicht bij de leerkracht te staan waren voor mij het meest waardevol. Want als leerkracht maak je altijd een verschil.

Daarom vind ik het heel belangrijk dat de mens achter de leerkracht gezien en verzorgd wordt. Ik weet dat de context waarin jullie jullie opdracht uitvoeren soms verre van ideaal is. Ik weet ook dat jullie vaak een enorm verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Naast het feit dat leerkrachten soms wel supermensen lijken te moeten zijn, zie ik dat leerkrachten zelf de mens achter de leerkracht soms vergeten. Vanuit individuele therapie wil ik samen met jeop pad zodat je mag zien en ervaren dat je én een “work-in-progress” én een “masterpiece” tegelijkertijd mag zijn.

Verder heb ik samen met Yumica Lecluyse een specifiek aanbod voor onderwijsprofessionals die hun passie voor onderwijs (bijna) kwijt zijn (www.actvooronderwijs.be). De focus hier is een workshop voor CLB-medewerkers en leerkrachten, leerlingbegeleiders uit het secundair onderwijs. In mijn eigen praktijk zijn leerkrachten die een persoonlijk therapeutisch proces willen aangaan zeer welkom.