Kinderen, jongeren en jongvolwassenen

De begeleiding die ik bied is gebaseerd op het contextueel gedragstherapeutisch denken, ACT en RFT. De methodieken voor kinderen en jongeren die ik hanteer zijn gebaseerd op het DNA-V model van Louise Hayes, ACT4Kids model van Monique Samsen en de positieve psychologie.

Kinderen

Individueel

Kinderen kunnen vanaf  8 jaar bij mij terecht voor individuele begeleiding. Gezien het belang van de omgeving op de ontwikkeling van een kind, zal ik ook steeds de ouders mee begeleiden. In welke frequentie en constellatie zal samen afgesproken worden.

Jongeren en (jong)volwassenen vanaf 12 jaar kunnen ook bij mij terecht voor individuele begeleiding. Samen met de jongere gaan we op zoek naar wat hij/zij waardevol vindt in zijn/haar leven en oefenen we die vaardigheden die nodig zijn om naar zijn/haar waarden te leven.

Specifiek richt ik me op jongeren met faalangst, uitstelgedrag, spijbelen of die geen idee hebben welke richting ze verder met hun leven uit willen. Hun eigen gedachten en gevoelens houden hen tegen om nieuwe dingen aan te pakken of nieuwe stappen te zetten. Ze lopen vast in hun eigen gedachten, stellen uit en geven een ongelukkige indruk. Ze leven vooral in hun hoofd en zijn verleerd (of bang) om stil te staan bij datgene dat ze voelen.