Ouders

Wanneer je je zorgen maakt of je loopt vast in het optimaal ondersteunen van de ontwikkeling van je kind, om welke reden dan ook, kan je bij mij terecht voor een begeleidingstraject.

Ook deze begeleiding is gebaseerd op RFT en  ACT, maar ook mindful en compassievol ouderschap . Samen met jou kijken we naar de huidige situatie en we zoeken samen uit wat jouw kind in deze specifieke context nodig heeft. We onderzoeken ook samen wat er bij jou, als ouder, geraakt wordt en wat jij nodig hebt om je kind, zo goed mogelijk, te kunnen geven wat hij/zij nodig heeft.

Soms moet je omwille van de specifieke noden van je kind naar een overleg op school. Vanuit de verschillende posities die ik reeds vertegenwoordigde tijdens zo een overleg (CLB-medewerker, externe psychologe, ouder…), weet ik dat het vaak niet eenvoudig is om je bezorgdheid om je kind goed over te brengen en samen tot een voor iedereen werkbare oplossing of aanpak te komen. Tijdens zo een overleg zorg ik voor een heldere communicatie over de bezorgdheden en noden van jullie kind. Samen met de school overleggen we dan om te komen tot een voor iedereen wenselijke en haalbare aanpak.