Professioneel: Trainingen & Supervisie

ACT 4 Kids- trainer opleiding

Wil je meer weten over de ACT4Kids trainer opleiding die ik geef. Je vindt al deze informatie terug op www.ACT4Kids.nl .

Op vrijdagen 21, 28 mei en 4, 11, 18 en 25 juni, start er een nieuwe reeks ACT4Kids opleiding in het Hostel van Hasselt (vlak aan het station van Hasselt)!

Wil je inschrijven: mail naar info@act4kids.nl of sien@dequeeste.eu. De opleiding is beperkt in het aantal deelnemers en gaat door in een ruime zaal, zodat hij volledig corona-proof kan doorgaan. Wanneer de maatregelen het niet toelaten, zal de opleiding gegeven worden via zoom.

Workshop: ACT bij (hoogbegaafde) kinderen met faalangst

-> meer informatie binnenkort beschikbaar. Meld interesse al via een mailtje naar sien@dequeeste.eu

ACT en ouders

-> meer informatie binnenkort beschikbaar. Meld interesse al via een mailtje naar sien@dequeeste.eu

ACT voor onderwijsprofessionals

-> meer informatie binnenkort beschikbaar. Meld interesse al via een mailtje naar sien@dequeeste.eu

Supervisie

Je kan bij mij terecht indien je supervisie wenst in het toepassen van ACT bij kinderen en jongeren. De kostprijs is 70 euro per uur. Meld je aan via: sien@dequeeste.eu

Feedback na een pedagogische studiedag rond Hoogbegaafdheid en Onderpresteren in oktober 2017.

Zorgcoördinator: “De ogen van de collega’s zijn op sommige vlakken opengegaan, anderen hebben even een bevestiging gekregen van genomen beslissingen. En iedereen voelde zich op de één of andere manier betrokken bij de verhalen. Fijn dat je dit ook mee ondersteunde met voorbeelden van jouw eigen kinderen.”

Directie: “Ik wil u nogmaals bedanken voor de heel aangename en leerrijke studiedag. Ook de reacties  van de collega’s zijn heel positief. We hebben er allemaal uit bijgeleerd.”

Leerkrachten:  “Het was SUPER! Heb veel bijgeleerd!”

Feedback na een vorming “Oplossingsgerichte leerlingbegeleiding” in maart 2018 op het evaluatieformulier.

Was de vorming duidelijk? JA!! (100%)

Was de vorming zinvol? JA! Zeer zinvol!  Super! Zeker! Heel zinvol! Absoluut! (100%)

Ga je enkele aspecten van de vorming inzetten tijdens de leerlingbegeleiding? JA! Schaalvragen, 3 kolommen, bepaalde zinnen die zijn aangehaald; beter inzicht in gesprekken; doorvragen, wat als…, onthouden dat advies niet werkt als de geadviseerde er nog niet voor open staat, KRACHTEN,  focussen op wat goed loopt, extra aandacht voor specifieke onderdelen, meer naar duidelijk doel toewerken,  toekomstgericht, de vele tips voor gesprekken met leerlingen,…

Wat blijft je het meest bij? de praktijkvoorbeelden, de casussen;zelf er in blijven geloven; de leerling weet het best zelf, Sorry, echt heel veel! Alles!; positieve benadering, concreet, empathisch, de persoon zit zelf achter het stuur; meer “werk” bij de andere laten in plaats van het zelf te doen, zodat anderen meer op eigen kracht vooruit geraken; casussen met advies!; kleine dingen maken een groot verschil én een mens is meer dan zijn probleem; oplossingsgericht werken is niet alles in 1 keer oplossen.