Kinderen, jongeren en jongvolwassenen

De begeleiding die ik bied is gebaseerd op het contextueel gedragstherapeutisch denken en RFT. De methodieken voor kinderen en jongeren die ik hanteer zijn gebaseerd op het DNA-V model van Louise Hayes, ACT4Kids model van Monique Samsen en de positieve psychologie.

Kinderen

Individueel

Kinderen kunnen vanaf  8 jaar bij mij terecht voor individuele begeleiding. Gezien het belang van de omgeving op de ontwikkeling van een kind, zal ik ook steeds de ouders mee begeleiden. In welke frequentie en constellatie zal samen afgesproken worden.

Jongeren en (jong)volwassenen vanaf 12 jaar kunnen ook bij mij terecht voor individuele begeleiding. Samen met de jongere gaan we op zoek naar wat hij/zij waardevol vindt in zijn/haar leven en oefenen we die vaardigheden die nodig zijn om naar zijn/haar waarden te leven.

Specifiek richt ik me op jongeren met faalangst, uitstelgedrag, spijbelen of die geen idee hebben welke richting ze verder met hun leven uit willen. Hun eigen gedachten en gevoelens houden hen tegen om nieuwe dingen aan te pakken of nieuwe stappen te zetten. Ze lopen vast in hun eigen gedachten, stellen uit en geven een ongelukkige indruk. Ze leven vooral in hun hoofd en zijn verleerd (of bang) om stil te staan bij datgene dat ze voelen.

Groepstraject: ACT 4 KIDS

Wat en voor wie?

Kinderen met een leervoorsprong (2de graad basisonderwijs) ondersteunen in het doen wat hun hart fluistert! Ook al zijn er heel wat belemmerende gedachten/overtuigingen om het niet doen.

We komen allemaal lastige dingen tegen in het leven. Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong ervaren nogal eens verveling, maar ook frustratie wanneer iets niet onmiddellijk lukt, ze geven op, worden intens boos en verdrietig en gaan lastige situaties uit de weg. Soms ervaren ze ook dat ze anders zijn dan de andere kinderen, waardoor sociale situaties of vriendschappen beladen worden.

Met ACT4Kids leren we via inzicht, maar vooral ervaring en DOEN hoe je ook met deze gedachten en emoties en in deze situaties zo kan reageren dat je toch blijft doen wat voor jou belangrijk is.

Bovendien komen ze in dit traject in contact met ontwikkelingsgelijken, wat vaak een verademing is.

De sessie is gepland tijdens de schooluren. Na overleg met de directie van de school kan een code P gegeven worden.

Wanneer?

woensdagen van 9u30 -11u30

16/09, 23/09, 30/09, 14/10, 21/10, 28/10

Max. 5 kinderen.

Prijs? 360 euro voor het hele traject

locatie: Praktijk De Queeste, Oude Kuringerbaan 13, 3500 Hasselt.

Psychodiagnostiek

Onderzoek naar dyslexie bij 15+. Het onderzoek zal voornamelijk gericht zijn op een grondige analyse van de sterktes en zwaktes in het profiel. We gaan kijken op welke manier de sterktes de zwaktes beter kunnen opvangen worden. Ik beschik over het nodige testmateriaal om de testresultaten te kunnen vergelijken met een representatieve normgroep: IDAA, Gletschr, en specifieke testen in de vreemde talen (Frans en Engels). Indien een diagnose kan weerhouden worden, zal het verslag zo opgesteld worden dat het voldoet aan de gestelde criteria in het hoger onderwijs.

Loopbaanbegeleiding